AVTOMOBILSKA INDUSTRIJA

Globalna avtomobilska industrija raste in proizvajalci se soočajo z zahtevami po bolj dosegljivih (cenejših) in kvalitetnih izdelkih. Povečuje se tudi skrb za zadovoljstvo kupcev. Vpoklici zaradi napak in težave s kvaliteto zelo prizadanejo proizvajalce avtomobilov (OEM-e). Posledica vsega tega je, da so neprestano zelo zahtevni do svojih dobaviteljev.

Avtomobilska industrija

NAŠE REŠITVE SE UČINKOVITO UPORABLJAJO V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI

 • 9 od navečjih 10 globalnih avtomobilskih dobaviteljev izkorišča rešitve QAD-a
 • V 60 državah se nahajajo uporabniki QAD-ovih rešitev za avtomobilso industrijo
 • Za $4.5 biljona izdelkov prodajo na leto uporabniki QAD-ovih rešitev za avtomobilso industrijo
 • Prilagodljiva rešitev za vse velikosti kupcev - od velikih korporacij z več kot 5.000 uporabniki, do malih podjetij s samo 5 uporabniki.

QAD se že 30 let osredotoča na razvoj nejboljših ERP rešitev za proizvajalce v avtomobilski industriji. Uporabljajo ga proizvajalci v 60 državah. Na razvijajočih se trgih je QAD zelo cenjen, tako je na Kitajskem vodilni ERP pri avtomobilskih dobaviteljih.

QAD-ov ERP - QAD Enterprise Applications - vsebuje procese dela, ki predstavljajo najboljše prakse v avtomobilski industriji. QAD razvija in prilagaja procese dela z aktivnim sodelovanjem s svojimi strankami in njihovimi vodilnimi organizacijami, kot sta AIAG in Odette.

QAD Enterprise Applications vsebuje vse potrebne funkcije, kot so: komunikacija z dobavitelji preko web-a, bar kodo, upravljanje razporedov, upravljanje poslovnih procesov, poslovno poročanje, upravljanje verige oskrbe, vitko proizvodnjo, finance in računovodstvo in še več. Poleg tega je na voljo nekaj sto tipičnih KPI-jev in kazal operativnega obratovanja za merjenje učinkovitosti delovanja

IZDELAN NA TRDNIH TEMELJIH

QAD se že 30 let osredotoča na razvoj nejboljših ERP rešitev za proizvajalce v avtomobilski industriji. Uporabljajo ga proizvajalci v 60 državah. Na razvijajočih se trgih je QAD zelo cenjen, tako je na Kitajskem vodilni ERP pri avtomobilskih dobaviteljih.

POUDAREK NA KVALITETI

QAD Enterprise Applications vam dajejo različna orodja za zagotavljanje kvalitete v vaši verigi oskrbe. Meritve učinkvitosti dobaviteljev vam prikazujejo meritve napak v dobavi in druge testne rezultate, kot so: vhodna kontrola materialov, kontrola kvalitete v procesu proizvodnje, pripenjanje testnih procedur in rezultatov na izdelke ali šarže (lote) ter popolno sledenje in spremljanje po serijskih številkah ali številkah šarž (lotov).

Omogočen je nadzor kvalitete po posebnih zahtevah posameznega kupca. Nadzirate lahko definicije specifikacij kvalitete, meritve, pravila vzorčenja in poteke testiranja. Na voljo je spremljanje okvar opreme, načrtovanje preventivnega vzdrževanja, kalibriranje in načrtovanje procesov menjave rezervnih delov.

POUDAREK NA MMOG/LE

MMOG/LE je celovita presoja verige oskrbe, ki se uporablja za presojo procesov komuniciranja, proizvodnje, skladišenja, prejemanja materialov in odpremljanja proizvodov ter storitev, s ciljem zagotavljanja skladnosti z zahtevami kupcev - OEM-ov in drugih nivojev v verigi oskrbe.

MMOG/LE je de facto standard odličnosti v verigi oskrbe. Z doseganjem A klasifikacije po standardu MMOG/LE zagotavljate, da so vaši procesi in učinkovitost dobav najmanj v zgornjih 10% svetovnega nivoja. QAD je s strani AIAG in Odette imenovan za izvajalca šolanja v Severni Ameriki, Aziji in Pacifiku ter Vzhodni Evropi. QAD-ovi procesni diagrami so oblikovani za uporabo v vsakodnevnih operacijah pa tudi z namenom osvetlitve in učenja procesov kot jih zahteva presoja po standardu MMOG/LE.

M2M je partner za šolanje MMOG/LE, imenovan s strani Odette in izvaja šolanje za lokalne in globalne firme. Pri implementacijah ERP sistema QAD Enterprise Applications se dosledno držimo zahteva standarda MMOG/LE in s tem pomagamo našim strankam dosegati status A dobavitelja.

POUDAREK NA VITKI PROIZVODNJI

Avtomobilska industrija je just-in-time. QAD podpira širok nabor vitkih procesov, ki zajemajo vse operativne nivoje proizvodnje. ERP QAD Enterprise Applications je znan po tem, da olajša postati vitko podjetje. Omogoča elektronsko komunikacijo z verigo oskrbe, nudi delovna orodja za simulacijo in analiziranje vitkih procesov, podpira kanban in optimira proizvodne linije za doseganje rokov dobav kupcem.

POUDAREK NA OPTIMIZACIJI VERIGE OSKRBE

QAD vam pomaga komunicirati informacije planiranja in razporejanja ter sprejemati elektronske najave (ASN) od dobaviteljev - oziroma jih pošiljati vašim kupcem v primeru vaših dobav. Z dodatnimi moduli za upravljanje transporta omogoča tudi vidljivost in spremljanje dobav na dolge razdalje, npr.: obveščanje o premikih in alarme v primeru zamud.

IZDELAN ZA UPORABO V OBLAKU ALI NAMESTITEV NA LICU MESTA, NA VOLJO KOT STORITEV ALI KOT KAPITALSKA NALOŽBA

Medtem ko je oblak vedno bolj priljubljen pri multinacionalkah, ima namestitev na licu mesta še vedno precej uspeha pri manjših in srednjih podjetjih - v veliki meri zato, ker omogoča več prožnosti pri implementaciji in prilagoditvah. ERP v oblaku in namestitev na licu mesta sta sedaj oba na voljo kot storitev. Namestitev na licu mesta je na voljo tudi kot kapitalska naložba. ERP kot storitev ima dve veliki prednosti:

 • Kapitalska naložba ni potrebna. Kapital ostaja prost za druge namene.
 • Mi skrbimo za za vaš IT in vi skrbite za vašo dejavnost - vsak torej dela tisto kar najbolje zna.

QAD ENTERPRISE APPLICATIONS: CELOVITA REŠITEV ZA AVTOMOBILSKEGA PROIZVAJALCA

QAD v oblaku in QAD Enterprise Applications nameščen na licu mesta omogočata avtomobilskemu proizvajalcu učinkvito optimizirati procese proizvodnje in verige oskrbe, s poudarkom na kvaliteti in stroških ter vzdrževanju zažalene ravni operativne učinkovitosti.

 • Doseganje ravni zahtev industrijskih standardov, kot sta MMOG/LE za verigo oskrbe in ISO TS16949 za kvaliteto.
 • Podpora za globalno rast in širitve.
 • Doseganje zahtev za finančno in računovodsko poročanje, tako lokalno, kot mednarodno, vključno z GAAP, Multi-GAAP in IFRS.
 • Naslavlja skladnost z zahtevami strank in zahtevami zakonodaje.
 • Dostop in analiziranje podatkov vseh procesov za optimizacijo poslovanja in hitro poslovno odločanje na osnovi dejstev.
 • Hitra implementacija in nadgradnje QAD Enterprise Applications.

M2M

O nas

Podjetje smo ustanovili s poslanstvom: S poslanstvom: ponuditi proizvajalcem specializiran in cenovno ugoden proizvodni sistem ERP, skupaj z izvajanjem najboljših poslovnih praks v panogi.

Začnimo projekt

M2M

About us

We started the company with the mission: To offer manufacturers specialized and affordable manufacturing ERP system, together with the implementation of the industry best business practices.

Get Started