Rešitve za izračun stroškov

Koliko me ta produkt za res stane?

Izračun stroškov

M2M Napredni moduli za stroškovno usmerjanje

Poznavanje natančnih stroškov izdelkov je velika prednost, ali še bolj, potreba za proizvodna podjetja. Danes imate sistem "načrtovanih stroškov" - kar je dobro za načrtovanje - vendar ne poznate natančnih stroškov vaših izdelkov. Kar veste je: Stroški, ki jih dobite iz sistema (z vrsto stroškovnih variacij), ne dajejo odgovora na vprašanje: Koliko me ta izdelek dejansko stane?

Problem

Ni redkost, da vodja prodaje po ogledu stroškovnih poročil reče:

"Fantje, če bi uporabili te številke, bi že zdavnaj propadli. Vem, da lahko prodajam po takšni ceni, in moramo proizvesti po takšnih stroških - to je jasno. Zdaj pa bi rad vedel, kakšni so dejanski stroški, da lahko kaj ukrenemo glede tega!"

Čas od časa podjetja pošljejo "poveljstvo za stroškovno usmerjanje" v džunglo stroškov, da dobijo prave odgovore. Po nekem času se vrnejo, prekriti z brazgotinami, in običajno s kakšnimi rezultati. No, ti rezultati so morda pravilni v tistem trenutku - vendar ne bodo dolgo trajali. Posel ni statičen.

Kar v resnici potrebujete, je avtomatiziran sistem, ki vam bo dajal natančne stroškovne informacije, brez nepotrebnega napora.

Rešitve

Napredni moduli za stroškovno usmerjanje, ACM na kratko, je programska oprema, ki dodeli stroške materialom ali izdelkom - natančno, brez variacij. Ko se boste vprašali: Kakšni so stroški mojega izdelka? - dobili boste natančen odgovor!

ACM uporablja informacije, ki že obstajajo v vašem sistemu. Samo obdeluje jih na način, ki daje prave odgovore na vaša vprašanja:

-Kakšna je točna nabavna vrednost materialov? Strošek materiala? Prevozni stroški?

-Kakšna je točna poraba materialov?

-Kakšna je točna inventarna vrednost materialov?

-Kakšna je točna struktura stroškov mojih izdelkov? Material? Delo? Sodelovanje? Dodatni stroški? Več?

-Kakšna je razlika med točnimi stroški izdelka in načrtovanimi stroški?

-Kaj se je zgodilo po spremembi materiala ali tehnologije za ta izdelek?

-Kakšni so stroški izdelkov, proizvedenih iz različnih serij materiala?

-Kakšni so stroški izdelkov, proizvedenih v različnih izmenah?

-Kakšen je točen dobiček izdelka? V obdobju? Pri tem stranki? Pri tej pošiljki?

ACM funkcije za stroškovno usmerjanje

-FIFO, WAVG, RAVG, dejansko stroškovno usmerjanje - in lahko dodajate nove formule stroškovnega usmerjanja

-Stroškovne algoritme izdelka je mogoče prilagoditi posebnemu toku proizvodnje

-Določiti je mogoče nove elemente stroškov

-Dodati je mogoče nove metode pridobivanja vrednosti novih elementov stroškov, npr. pridobivanje plač od novega vira

-Računovodska pravila se določijo z nastavitvijo, in popoln dnevnik sprememb se samodejno pripravi za glasniško sporočilo

-Popolna nastavitev stroškov podjetja je prikazana v ustvarjenem poročilu - poročilo knjige pravil za stroškovno usmerjanje

Fleksibilno in enostavno uresničevanje

ACM je razvit na način, ki omogoča največje prilagajanje vedenja programa s nastavitvijo kontrolnih parametrov - brez programiranja. Da bi bila implementacija še lažja, so na voljo privzete nastavitve, s katerimi lahko takoj začnete delati. Trdimo, da "lahko vsako podjetje v katerem koli pravnem okolju uporabi ACM za pridobivanje natančnih stroškovnih informacij in spoštovanje zakona".

Pri M2M poslujemo v okolju, ki zahteva metode stroškovnega usmerjanja brez variacij. Od leta 2004 dalje smo naše stranke uspešno podpirali s FIFO in povprečno težo ter se prilagajali IFRS IAS-2. Po mnogih letih izkušenj z našimi lokalnimi strankami smo se leta 2009 odločili, da ACM naredimo na voljo globalnemu trgu kot dodatno rešitev za aplikacije QAD Enterprise. Upamo, da vam bo všeč!

M2M, ACM ekipa

M2M

O nas

Podjetje smo ustanovili s poslanstvom: S poslanstvom: ponuditi proizvajalcem specializiran in cenovno ugoden proizvodni sistem ERP, skupaj z izvajanjem najboljših poslovnih praks v panogi.

Začnimo projekt

M2M

About us

We started the company with the mission: To offer manufacturers specialized and affordable manufacturing ERP system, together with the implementation of the industry best business practices.

Get Started